15 dkg masti (bravčovej)., 1,5 dcl vody., 15 dkg hladkej múky., 6 celé vajcia.,
Krém: 1 celé vajce., 1/2 Hery., 15 dkg práškového cukru., 2 zlaté klasy., 1 - 2 l mlieka., 5 lyžíc práškového cukru.,
15 dkg masti, 1,5 dcl vody., necháme zovrieť, pridáme hladkú múku a odstavíme. Postupne do cesta vmiešame po 1 vajci. Cesto rozdelíme na tri časti a mokrou stierkou rozotrieme na už vopred pripravené tri plechy. Stierku musíme mať stále mokrú. (Plech vymastíme masťou a zlejeme studenou vodou.) Postupne pečieme pri 225 - 250 stupňovej teplote.
Krém: Vajce, Heru a práškový cukor vymiešame do penista, pridáme uvarený puding.
Prvý plát cesta natrieme uvedeným krémom a prikryjeme druhým cestom. Tento natrieme vyšľahanou šľahačkou z dvoch práškových šľahačiek. Prikryjeme tretím plátom, ktorý postriekame čokoládovou polevou. Krájame pilníkovým nožom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára