pondelok 25. februára 2013

Husárska roláda


500 g bravcoveho bocika, 200 g bravcoveho pliecka, sol, potlcena rasca, mleta cervena paprika, 2 struciky cesnaku, 70 g udenej klobasy, tuk, masovy vývar, 30 g hladkej muky, 1 lyzicka rajciakoveho pretlaku
Bocik vykostime, rozkrojime na siroky plat a naklepeme. Maso z pliecka zomlieme, osolime, pridame potlcenu rascu, mletu cervenu papriku, rozotrety cesnak, udenu klobasu pokrajanu na kocky a premiesame. Takto pripravenou zmesou natrieme bocik, zvinieme ho, previazeme pevnou nitou, oprazime na tuku zo vsetkych stran, podlejeme masovym vyvarom a upecieme do makka. Upecene maso vyberieme, stavu zaprasime hladkou mukou, povarime precedime a dochutime lyzickou rajciakoveho pretlaku. Podavame so zemiakovou kasou a zeleninovym salatom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára