utorok 29. januára 2013

Lokše s makom a lekvárom

1 kg zemiakov., 400 g hladkej múky., 100 g masti., 100 g slivkového lekváru., 100 g maku., 50 g práškového cukru., soľ., 
V šupke uvarené zemiaky ošúpeme, pomelieme na mäsovom mlynčeku alebo postrúhame, osolíme a pridáme hladkú múku. Vypracujeme jemné cesto z ktorého tvarujeme malé guľôčky s priemerom asi 5 cm. Tie potom rozvaľkáme na pomúčenej doske na tenké placky, ktoré pečieme na platni alebo v rúre na plechu nasucho z oboch strán. Masť rozpustíme v malom množstve vody a upečené lokše do neho namáčame. Každú lokšu potrieme slivkovým lekvárom posypeme makom, zatočíme do rolky a pocukrujeme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára