utorok 29. januára 2013

Kapustnica s klobásou

1 kyslá kapusta., 1 klobása., kúsok anglickej slaniny., 4 zemiaky., 1 kocka masoxu., hladká múka., 1 vajce., 250 ml kyslej smotany., soľ., rasca., sladká paprika., 
Najprv dáme variť kapustu spolu s klobásou a zemiakmi nakrájanými na kocky, osolíme, pridáme rascu a masox. Varíme domäkka. Na panvici si orestujeme anglickú slaninu nakrájanú na kocky, potom pridáme múku, sladkú papriku, zamiešame a hneď zalejeme studenou vodou, aby kapustnica nezhorkla a varíme minimálne 20 minút. Vmiešame uvarenú zápražku a varíme niekoľko minút. Polievku zjemníme kyslou smotanou, v ktorej sme rozšľahali vajcia. Už nevaríme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára