nedeľa 14. apríla 2013

Repovníky

1/2 kg polohrubej muky, 1 a 1/2 dl mlieka, 3 dag kvasnic, 10 dag cukru, 12 dag margarinu, sol, 1 vajce do cesta, 1 vajce na potretie, tuk na plech
Plnka: 1 cukrova repa, mak, cukor

Vypracujeme zo surovin klasicke kysnute cesto. Ked vykysne, rozvalkame ho a pokrajame na vacsie stvorce, ktore plnime touto plnkou: Cukrovu repu ocistime, postruhame na drobnom struhadle a oprazime na oleji do zlatista. Pomiesame s makom a cukrom a nechame vychladnut. Vychladnutou repou naplnime jednotlive stvorce, zlepime ich, obratime ich na druhu stranu, na tenko ich roztlapkame a kladieme na plech. Po povrchu ich pred pecenim popichame vidlickou. Upecieme do ruzova.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára