utorok 4. decembra 2012

Bravčové karé na cesnaku so šalotkmi

1,3 kg bravčové karé bez kosti., 30 ml olivového oleja., maslo, 4 veľké strúčiky cesnaku., 8 šalotiek., soľ., mleté čierne korenie., 1 PL balzamikového octa.,
Mäso umyjeme, osušíme, posypeme soľou a korením. Ošúpeme a nakrájame šalotky a pretlačíme cesnak. Nalejeme polovicu oleja na panvicu vhodnú do rúry, predhrejeme, pridáme mäso a opečieme zo všetkých strán do zlatista. Opečené mäso vyberieme z panvice a udržujeme v teple. Pridáme do panvice zvyšný olej, znížime teplotu a pridáme pripravené šalotky s cesnakom. Zlejeme 1/2 šálkou vody, pridáme 1 PL balzamikového octu a za občasného premiešanie podusíme asi 10 minút. Mäso vrátime do panvice k šalotkám, vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov C a pečieme asi 50 minút. Po vybraní z rúry prikryjeme na 10 minút, potom nakrájame. Podávame s opekanými zemiakmi.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára