štvrtok 4. októbra 2012

Čerňovské bryndzové pirohy

50 dkg polohrubej múky., 5 v šupke uvarené zemiaky., opražená cibuľka alebo slaninka., 
Plnka: 6 v šupke uvarených zemiakov., 1/2 KL soli., 1 PL masla., 3 PL bryndze., 1 žĺtok., štipka zázvoru., 1/2 KL kôpru alebo mäty priepornej.,
Zemiaky spracujeme s múkou a soľou necháme odstáť. Vyvaľkáme plát hrubý 1 cm a vykrajujeme formou, plníme pripravenou plnkou. Okraje potrieme bielkom a zlepíme. Varíme v slanej vode a hotové polejeme opraženou cibuľkou alebo slaninkou.
Plnka: Zemiaky zmiešame s bryndzou, maslom a žĺtkom, ochutíme bylinkami.  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára