utorok 29. januára 2013

Pravé slovenské langoše

cesto: 1 kg hladkej múk., 1 KL soli., 1 KL jedlej sódy., 2 dcl mlieka., 3 dkg droždia., 1 vajce., 1/2 l kefírové mlieko., 
olej., cesnak., strúhaný syr., tatárska omáčka, kečup.,
Pripravíme si kvások z vlažného mlieka a kvasníc, potom pridáme kefír, vajce, soľ a sódu a nakoniec pridáme hladkú múku. Urobíme cesto, ktoré necháme v chladničke aspoň 6 hodín vykysnúť. Z cesta si pripravíme bochníčky, ktoré necháme na doske opäť vykysnúť. Do hrnca si pripravíme olej, tak aby v ňom langoše plávali. Keď je olej rozohriaty, začneme langoše smažiť, každý bochník pred smažený roztiahneme. Osmažíme z oboch strán dozlata. Podávame s cesnakom rozmiešaným so soľou a troškou oleja , kečupom a tvrdým syrom alebo tatárskou omáčkou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára