štvrtok 26. januára 2017

Cestovinový šalát so šampiňónmi

250 g cestovinových mušličiek,200 g čerstvých alebo sterilizovaných šampiónov,30 g rastlinného tuku,100 g póru,100 g rajčín,100 g majonézy (smotana),100 g bieleho jogurtu,1 lyžička citrónovej šťavy,1 lyžica vinného octu,soľ, čierne korenie mleté, štipka oregana, sekaná petržlenová vňať
 Cestoviny uvaríme v dostatočnom množstve osolenej vody, scedíme a necháme vychladnúť. Čerstvé šampiňóny nakrájame na plátky a mierne ich orestujeme na tuku a vychladnuté pridáme k cestovinám /môžeme použiť nakrájané sterilizované šampiňóny/, ďalej pridáme na jemne nakrájaný a sparený pór, na kocky nakrájané rajčiny, zálievku z majonézy, bieleho jogurtu, citrónovej šťavy, vinného octu, soli, čierneho korenia a oregana. Všetko premiešame a necháme v chlade rozležať. Šalát posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára