Domáca Kuchárka
Recepty každej domácej kuchárky
Stránky
(Presuňte na stránku...)
Domov
Čím ochucujeme jedlá
▼
štvrtok 10. januára 2019
Polievka z bravčových kožiek tzv. divá
›
Pri škvarení slaniny z chrbta alebo pri pečení pečienky nám zostanú bravčové kožky, ktoré niektorá nešetrná gazdiná vyhadzuje do odpadkov. N...
Domáca zakáľačková kapusta
›
600 g bravčového pliecka., 1250 g kyslej kapusty., 100 g oleja., mletá červená paprika., mleté čierne korenie., väčšia cibuľa., 2 lyžice par...
Zakáľačková pečeň
›
Kúsky mäsa okolo krku, bôčiku a lopatiek nakrájame na jemné rezance, dáme dusiť na osmaženú cibuľku. Pridáme rascu a korenie. Keď mäso zmäkn...
1 komentár:
Zakáľačková (žobrácka) kaša
›
20 % chudého bravčového mäsa., 30% mastného bravčového mäsa., 25 % varených krúp., 15% bravčovej krvi (v domácich pomeroch môžeme nahradiť h...
Zakáľačková polievka krvavá
›
½ bravčovej hlavy., 200 g bravčových vnútorností (slezina., pľúca., pečeň)., 50 g krúp., cibuľu., celé čierne a nové korenie., soľ., 2 dl br...
Ovarová polievka
›
400 g predného bravčového mäsa alebo mäsa z bravčovej hlavy., 1,25 l vody., soľ., 3 zrnká čierneho korenia., 100 g koreňovej zeleniny., KL m...
Obar (zakáľačková polievka) s ryžou
›
Do vývaru, v ktorom sme varili zakáľačkové výrobky, pridáme nakrájanú, osmaženú cibuľku, rozotrený cesnak, majoránku, mleté korenie, strúhan...
Čierna zabíjačková polievka
›
8 dl vývaru z bravčového mäsa., 150 g bravčovej krvi., 200 g vareného mäsa., 200 g varených krúp., soľ., 2 lyžičky zabíjačkového korenia., D...
Bravčové koleno pečené
›
bravčové koleno., soľ., 2 strúčiky cesnaku., 2 cibule., rasca., lyžica masti., 2 klinčeky Dobre očistené a umyté koleno dáme do osolenej vod...
Podbradok (podhrdlina)
›
Podbradok po uvarení posolíme, nacesnakujeme, posypeme korením a paprikou. Pre dlhšiu trvanlivosť ho môžeme zaúdiť.
›
Domov
Zobraziť webovú verziu