Karfiol nastrúhame na hrubom strúhadle, pridáme múku, žĺtky, soľ, mlieko a nakoniec ľahko vmiešame sneh z bielkov. Z cesta vykrajujeme lyžicou placky, ktoré smažíme na oleji. Podávame so zemiakmi, kečupom a tatárskou omáčkou. Placky možno obmeniť pridaním prelisovaného cesnaku, prípadne tiež nakrájanou údeninou.
pondelok 27. februára 2017
Karfiolové placky
1 stredne veľký karfiol, 2 vajcia, 6 lyžíc polohrubej múky, 6 lyžíc mlieka, soľ, olej na smaženie.
Karfiol nastrúhame na hrubom strúhadle, pridáme múku, žĺtky, soľ, mlieko a nakoniec ľahko vmiešame sneh z bielkov. Z cesta vykrajujeme lyžicou placky, ktoré smažíme na oleji. Podávame so zemiakmi, kečupom a tatárskou omáčkou. Placky možno obmeniť pridaním prelisovaného cesnaku, prípadne tiež nakrájanou údeninou.
Karfiol nastrúhame na hrubom strúhadle, pridáme múku, žĺtky, soľ, mlieko a nakoniec ľahko vmiešame sneh z bielkov. Z cesta vykrajujeme lyžicou placky, ktoré smažíme na oleji. Podávame so zemiakmi, kečupom a tatárskou omáčkou. Placky možno obmeniť pridaním prelisovaného cesnaku, prípadne tiež nakrájanou údeninou.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára